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Jaime Garcia Reserva Especial Toro

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€10.90*

Content: 1 Piece

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SW11041
817673010041

Worth knowing

In this thick Toro at a sensational price, Jaime's blend probably comes into its own best. The pure Nicaraguan filler, which is usual for Pepín, is coated here by a Connecticut Broadleaf with a strong aroma. Smoking time approx. 75 - 90 minutes

.

Flavours

Compared to the Robusto, the Long one has a much more concise sweetness, which changes again and again during the course of the smoke. In addition to liquorice and cane sugar, seemingly strange associations such as blackberry jam also appear. These charming facets are embedded in a highly harmonious combination of various expressive woody aromas and the rich, mouth-watering umami roast flavours of the blend, which are reminiscent of stone-baked bread, fresh coffee and even a little malt beer. Piquant spice tones like nutmeg and ginger flit across the palate. Towards the end spicier and stronger.

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Cigar Brand:Jaime Garcia
Country of Origin Cover:Nicaragua
Country of origin Wrapper:Nicaragua
Country of origin filler tobacco:Nicaragua
Flavour:Coffee, Nutmeg, Roasted flavours, Spices
Format:Toro
Lenght in cm:15.24
Ring gauge:54
Strength:medium - strong

Jaime Garcia

Jose Garcia lernte die Kunst der Zigarrenverarbeitung in seiner Heimatstadt Baez, östlich von Havana. Mit gerade mal bubenhaften 11 Jahren saß er zum ersten mal an einem Rollertisch in der Fabrik seines Onkels und lernte das Handwerk kubanische Stumpen zu fertigen. Das aufstrebende Talent durfte seine Fähigkeiten wenig später in der Felix Rodriguez Cigar Factory in seinem Heimatort Baez unter Beweis stellen und verarbeitete reichhaltigen kubanischen Tabak zu einer Cohiba, Montecristo, Ramon Allones etc. Im weiteren Verlauf seiner noch jungen Karriere lehrte er circa 200 angehende und gefestigte Roller an und war der Einzige unter ihnen, der die komplexesten Vitolas (z.B. eine Salomones) herstellen konnte. Über Nicaragua und Mexiko kamen Jose und sein Sohn Jaime Garcia in die USA. Doch erst durch die wichtige Zusammenarbeit mit Eduardo Fernandez (Tabakproduzent in Nicaragua) konnte er in 2002 in den USA seinen eigenen, selbstständigen Fuß in die Zigarrenwelt setzen. Eduardo Fernandez besitzt einen unbekannten Prozentanteil an El Rey de los Habanos Inc. und beliefert nebenbei das Unternehmen mit Tabaken - wenn es passt, dann passt es. Im Gegensatz zu anderen großen und sehr bekannten sowie erfolgreichen Herstellern, arbeiten in der kleinen Fabrik in Little Havana (Miami) keine Hundert Tabakroller, sondern nur wenige Arbeiter die ohne den Einsatz von Maschinen ihr Handwerk verrichten dürfen. Die Arbeit an jeder Zigarre soll langsam und sehr sorgfältig von statten gehen. Des weiteren gibt es in der El Rey de los Habanos Inc. eine gröbere Aufgabenverteilung - üblicherweise wird die Arbeit des Torcedores (Zigarrenrollers) und des Buncheros (Einlagevorbereitung) getrennt. Hier nicht! Bezogen auf die besonderen Herstellungsmerkmale, verwendet man zwei Umblätter für eine insgesamt höhere Komplexität und fügt der gesamten Zigarre eine "triple cap" am Mundstück bei, damit dieses sauberer und robuster ist. 2006, also 3 Jahre nach der Gründung der Firma, vedoppelte man die Räumlichkeiten des in Miami ansässigen Unternehmens.

Accessory Items

Adorini Chianti Medium Deluxe Rosewood
The Chianti humidor models from the Adorini brand look like a safe. However, the clear multiple lacquering in combination with the glass door not only serve aesthetic purposes, but also provide additional protection for the cigars from external environmental influences during storage. In order to preserve the characteristic cigar flavour, all Chianti humidors are completely lined with the finest Spanish cedar wood on the inside and are also equipped with a high-quality acrylic polymer humidification system from Adorini. This ensures the ideal humidity inside the humidor. When looking through the glass window, the eye falls directly on the four harmoniously arranged, gold-plated handles of the three stacked cigar compartments and the likewise gold-plated hygrometer. The humidor has a capacity of up to 100 cigars. Thanks to the three slide-in compartments and the three vertical and horizontal dividers, which are also included, you can organise your vitolas in the humidor.
Xikar Punch 009 Silber

Neben den innovativen Zigarrencuttern ist Xikar auch für Punches bzw. Zigarrenbohrer bekannt, auch diese zeichnen sich durch innovativen Erfindergeist aus. Die Punch 009 Serie eignet sich ideal zu so gut wie jedem Anlass. Das leicht ovale formschöne Desgin, wie auch die Ausstattung mit einem Schlüsselanhänger machen ihn zum perfekten Reisebegleiter. Die innovative Verschluss - Technik erlaubt eine schnelle und einfach Bedienung. Die Xikar Punch 009 lassen sich einfach in zwei Hälften auseinanderziehen, dabei kommt die scharfe 9 mm Edelstahlklinge zum Vorschein. Nach dem Gebrauch lässt sich das gebogene Schneidebaltt wieder leicht durch das Zusammenstecken der beiden Punchhälften spielend leicht sichern. Alle von Xikar verwendeten Klingen, ob bei regulären Zigarrencuttern oder den Rundcutter, d.h. den Xikar Punch der Serie 009, bestehen aus merfach gehörtetem Edelstahl und garatieren einen dauerhaft scharfen und präziesen Abschnitt.

Boveda Humipak 320 Gram 72%
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€22.80*

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The term Boveda comes from the Spanish and means vaulted cellar. It is a useful humidification accessory that has been specially developed for use in humidors. Each Humipak contains an enriched salt and water solution surrounded by a bi-directional permeable membrane. Compared to other humidification systems, Boveda Humipaks have the great advantage that the user does not have to constantly remember to refill the humidor's water reservoir, as he simply replaces the required number of Boveda Paks every 2 - 3 months. The Humipaks are designed to release treated moisture into the humidor, thus minimizing the risk of bacteria, mould or fungi forming. They also have the advantage of reducing fluctuations in the humidity level of the humidor, thereby creating the perfect climatic conditions for the cigars to mature. The constant humidity level helps to preserve the cigars' natural oils and sugar components, giving them the opportunity to develop further as they mature.