Spirits
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Als Geschenk eine Auswahl für einen waschechten Aficionado zu finden, ist keine leichte Übung – vor allem, wenn Sie selbst sich mit Zigarren nicht so gut auskennen. Wir nehmen diese Last von Ihren Schultern – schenken Sie Ihrem (oder Ihrer?) Liebsten einen Gutschein für den Online-Shop Ihrer Casa del Puro! So kann er/sie in dieser schwierigen Zeit bequem unter dem Weihnachtsbaum aus unserer gesamten Produktpalette auswählen und den vollen Service unseres Versandhandels genießen. Diese Gutscheine gelten NUR für den Online-Shop!
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Flavours
Our first own-brand rum - the Double Wood embodies the freshness of Jamaica with the aromas of Nicaragua. It impresses with its mild nature and is gently integrated into the alcohol. It is a typical "molasses rum" that plays with its fine sweetness. Our master blend offers a delightful play of aromas on the palate, which includes light notes of vanilla, cocoa and caramel.
Delivery time: 2-3 days, 5 Bottles in stock
Worth knowing
First in bourbon, then in cognac barrels, this approx. 5-year-old value-for-money champ from Belize and Guatemala matures. With some power, it is a wonderfully soft pleasure of remarkable aromatic complexity and with a noticeable character of its own.
Aroma
The first impression on the nose is of animating freshness - the scent of tropical fruits merges with that of fine spices. The palate is initially dominated by velvety vanilla and intense honey sweetness, but soon the fruity notes reappear, underpinned by expressive tart-sweet facets. Sip by sip, the brandy reveals its depth of flavour, with the distinguished tannins of dark woods, a hint of cocoa and the subtle influence of the two different barrels. Only in the finish does it show its power, when a wisely measured pinch of warming pepper is added.
Currently not available
Delivery time: 2-3 days, 5 in stock
Wissenswertes
Der Plantation Rum XO 20th Aniversary ist ein Single Rum Blend (Blend aus einer Destillerie) der anlässlich des 20jährigen Jubiläums der Marke Plantation geblendet wurde und somit die älteste Abfüllung der Plantation Rum Serie ist. Bei dieser Abfüllung handelt es sich um eine Cuvee verschiedener alter Barbados – Rums, die im Column – und Pot Still Verfahren gebrannt werden, anschließend im „double aging“ Verfahren 12 Jahre in Bourbon – Fässern reifen und anschließend in kleine ehemalige Cognac – Fässer umgefüllt werden um dort ihr 12 monatiges Finishing erfahren.
Aromen
In der Nase ist ein einprägsames Wechselspiel von süßen Vanille –, Honig – und Karamellnoten sowie fruchtigen Nuancen wahrnehmbar, die von Bananen –, Kokosraspeln – und Aprikosenaromen durchzogen sind. Schon beim ersten Schluck präsentiert der Plantation Rum XO 20th Aniversary am Gaumen seinen weichen und vollmundigen Charakter. Vordergründig ist eine reichhaltige Vanille – Süße gepaart mit Kakao -, Tabak – und spritzigen Orangennoten wahrnehmbar, bei der Zuckerrohr -, Eichenholz – und Kokosnussaromen mitschwingen. Im fulminanten und langanhaltenden Finish erhält er durch gebackene Bananen und exotische Trockenfrüchte, die auf würzige Holzaromen treffen den letzten Schliff.
Delivery time: 2-3 days, 5 in stock
Temporarily not available
Wissenswertes
Schon 1830 begann der Triumphzug dieses absoluten Gin-Klassikers mit beeindruckenden 47,3 % vol. Die Flasche ist an die Form eines Cocktail-Shakers angelehnt, der edle Brand eignet sich aber auch bestens für den puren Genuss!
Aroma
Man könnte sich hier sehr kurz fassen: Dieser Gin schmeckt nach… Gin! In Ernst – so reizvoll die derzeit trendigen Experimente mit Infusionen etc. sind, diesem Spitzenprodukt sind seine klassischen natürlichen Aromen mehr als genug. Hauptdarsteller ist hier schlicht die mineralische, ätherisch-pikante Würze des Wacholders, vorsichtig ergänzt durch wunderbar erfrischende Zitrussäure. Diese harmonische Verbindung ist schon in der Nase präsent und überträgt sich schnörkellos an den Gaumen, an den sich alsbald auch eine dezente Süße haftet. Die Spitzenqualität äußert sich auch an der außergewöhnlichen Milde des starken Gins. Im Abgang bleibt das Aromenspiel mit großem Nachhall erhalten.
Delivery time: 1-3 days, 4 Bottles in stock
What you need to know
One of the most popular bottlings from the Bowmore distillery is the Bowmore 15 year old. The distillery was founded in 1779 on the famous island of Islay in Scotland. Locals say that the distillery began around 10 years earlier. This single malt is first matured in bourbon casks and then receives a fine stay in 3-year-old Spanish Oloroso sherry casks for the finish, which is quite remarkable and gives the single malt even more aromas.
Aromas
With a slightly higher alcohol content of 43%, the color tinted with dye and a chill filtering, the Bowmore 15 conquers the hearts of all connoisseurs. An extraordinary mix of sherry, bourbon and peat, which only makes you want more. Nuances of raisins, fine smoke and cedar wood can be found when enjoying this single malt.
Delivery time: 2-3 days, 4 Bottles in stock
What you need to know
This long-matured fine brandy from Jerez is distilled from the best Palomino grapes. The name component ‘Solera’ refers to the ageing process exclusively in American sherry oak barrels.
Flavour
On the nose, the brandy is wonderfully smooth, with gentle exotic spice notes, cocoa flavours and nutty facets. All of this then pampers the palate in the most beautiful harmony. The flavour is much more full-bodied and concise than the moderate alcohol content would suggest. Sip after sip, more and more cosy caramel sweetness with vanilla elegance spreads across the taste buds - and of course a ripe, seductive fruit bouquet with dried fruit, plum and apricot. The long finish conveys an almost buttery mouthfeel, but also has traces of a noble bitter flavour.
Delivery time: 2-3 days, 4 Bottles in stock
Worth knowing
Through his good relations with the best Caribbean distilleries, Alexander Gabriel had the opportunity to discover distillates of different ages with an impressive variety of aromas, which were refined in former Ferrand barrels. In order for each rum to express the full potential of its homeland, each rum goes through the typical production and plantation distillation process of its country of origin.
Aroma
The Plantation Special Edition Jamaica 10 Years matures for 8 years in American bourbon barrels and then for another 2 years at Maison Ferrand in France. The amber-coloured rum convinces with its intense and complex bouquet of fresh fruits as well as earthy and woody hints. On the palate, a multi-layered fruity aroma of peach, bananas, plums and walnuts unfolds. Gradually, spicy notes of the finest vanilla, cloves and cinnamon join in, underpinned by a hint of fresh pastry. The long-lasting and dry finish is characterised by the taste of fresh mint and roasted coffee and almonds.
Delivery time: 1-3 days, 4 Bottles in stock
Woth knowing
The Presidential Porto 10 year old is just the thing for an insight into the high-quality premium range. The port wines from Presidential are bottled by the company C. Da Silva in Portugal. The special thing about port wine is that it is not only stored in oak barrels, but also in the bottle afterwards.
Flavours
You can tell from the nose that this port wine has a lot to offer. It captivates with soft and fruity aromas. The Porto 10 years proves what it can do on the palate. Starting with balanced notes of cherry, wood and plum, accompanied by not too dominant wood nuances. It also shows its best side on the finish and is accordingly full-bodied and long-lasting in the memory.
Delivery time: 2-3 days, 4 Bottles in stock
What you need to know
Peruvian cuisine is one of the most colourful in the world, so it is not surprising that this South American country is home to an exquisite rum that can compete with the big names in the industry.
Flavours
The basis for the copper-coloured Ron Millonario Solera Reserva Especial 15 year old in the glass is molasses, made from sugar cane grown under the best climatic conditions, which is distilled in three old Scottish copper stills from the last century. After distillation, it is matured for 15 years in Slavonian and American oak barrels using the solera method, and the nose is captivated by a long-lasting aroma of candied fruit, toffee, caramel and sultana notes. On the palate, it reveals its incomparable flavour profile with sultanas, toffee and ripe fruit aromas. The oily finish is long-lasting and characterised by sweet sherry, fruit and oak notes.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
Wissenswertes
Der Ardbeg An Oa ist der erste Neuzugang in der Core Range von Ardbeg seit über einem Jahrzehnt. Benannt wurde er nach dem Kap der Halbinsel Oa, dem Mull of Oa. Er wird ebenso wie der 10jährige Ardbeg non – chill – filtered (nicht kaltgefiltert) abgefüllt, wodurch er deutlich mehr Geschmacksstoffe enthält als kaltgefilterte Whiskeys.
Aromen
Im Glas liegt der Ardbeg An Oa farblich in einem dunklem Strohgold und begegnet in der Nase gefällig mit feinen und runden Pfirsich -, Datteln -, Anis - und Rauchnoten gepaart mit darunterliegenden Teer – und Zitrusaromen sowie an erkaltendes Feuer erinnernden Noten. Am Gaumen betört der samtig – seidige Islay Whiskey mit Milchschokoladen -, Anis -, Muskatnuss -, Ingwer -, Vanille - und Zimtaromen, die von einer den Mundraum völlig einnehmenden und an Sirup erinnernden Süße sowie malzigen Noten begleitet werden. Der langanhaltende Abgang ist von hauchfeinen rauchigen und würzigen Noten geprägt.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
Wissenswertes
Der 10jährige Ardbeg ist der erste non – chill – filtered Whiskey des Hauses, d.h. er wurde nicht kaltgefiltert und enthält deshalb mehr Geschmacksstoffe. Seine wahre Stärke liegt darin, dass er den Malznoten nachgibt und nicht den Torfrauch heraushebt, sowie die subtile natürliche Süße die vollkommene Balance des Whiskeys betont.
Aromen
In der Nase breiten sich zunächst tiefe Rauch – und eine frische salzige Meeresbrise gepaart mit einem Hauch Gewürzen und einem Anflug jodartiger Trockenheit aus. Er umschmeichelt den Gaumen mit einem komplexen und vielfältigen Mix aus anfänglicher Toffee – und Schokoladensüße gepaart mit Zitrus – und blumigen Aromen, die dem Single Malt eine delikate Erscheinung verleihen. Wenn sich der Whiskey weiter öffnet werden die schweren Torfnoten mit Anklängen von Tabak -, Rauch – und Espressoaromen verfeinert. Der langsam und warm abklingende Abgang ist typisch für Whiskeys von Ardbeg stark und gewaltig.
Delivery time: 2-3 days, 3 Bottles in stock
What you need to know
The Scottish distillery Bunnahabhain has always been the most atypical and truly exceptional of the few distilleries on Islay. While the other distilleries on the island are known for their powerful and heavily peated whiskeys, Bunnahabhain lets the island's nature do the talking. In order to preserve the natural character of the 12-year-old Bunnahabhain, which is predominantly determined by the fresh sea air, this whiskey does not have any colorants added and is not chill-filtered. The filtration process not only removes suspended matter from the whiskey, but also small amounts of fatty acids. As fats are known to be an excellent flavor carrier, various aromatic substances are also lost as a result.
Flavors
A complex aroma of dried seaweed and soft caramel develops on the nose, gently underlined by toasted bread and a little smoke. There are also hints of hay and dried herbs. The Bunnahabhain presents its light body on the palate, which is dominated by the finest vanilla aromas and spicy malt notes. The sweetness is later combined in the most pleasant way with sea salt and delicate fruit, which impart depth and richness alongside a beautiful freshness. The long finish is decidedly dry and characterized by a beautiful spiciness. Here too, the influence of the sea is always noticeable in the form of salty hints, but by no means too intrusive.
Delivery time: 2-3 days, 3 Bottles in stock
Wissenswertes
Dieser traditionsreiche und sehr beliebte Brandy ist 15 Jahre im Solera-Verfahren gereift, die Fässer beherbergten vorher exzellenten Sherry. Seit 1887 betrieben, ehrt die Marke in ihrem Namen eine der bedeutendsten Persönlichkeiten der spanischen Renaissance.
Aroma
Deutlich ist der traditionell in „Pot Stills“ destillierte Brandy von der Reifung in Sherryfässern aus Eiche geprägt – Holzaromen und Sherryduft sind schon in der Nase präsent. Sie überlagern jedoch keineswegs die ureigenen Noten des Brandes, deren süßliche Fruchttöne zunächst die Olfaktorik mitbestimmen, um dann am Gaumen stetig mehr Raum zu greifen – vor allem die Assoziation „Pflaume“ geht dem Genießer nicht aus dem Kopf. Im Hintergrund bleibt permanent eine schmeichelhafte sanfte Süße. Der anhaltende Abgang ist wärmend und vollmundig, mit einer schönen Vanillenote.
Delivery time: 2-3 days, 3 Bottles in stock
What you need to know
The sugar cane plantations of Centenario Internacional S.A., known for its fine rum distillates, are located at an altitude of over 1000 metres in a barren volcanic mountain landscape in Costa Rica. The climate not only allows the plants to grow under optimal conditions, but is also ideal for storing the rum.
Flavours
Only molasses obtained from sugar cane is used for the Centenario Gran Legado 12 YO. Following the elaborate production and distillation process, it matures for at least 12 years in selected white oak bourbon barrels, which give it its amber-golden colour and multi-faceted aroma. After pouring, it captivates the nose with fine tropical fruit, vanilla and roasted nut flavours. On the palate, the complex yet finely structured aroma spectrum unfolds with chocolate, spice and cinnamon flavours, while a subtle tobacco note resonates in the background. The long-lasting and harmonious finish is characterised by oak, fruit and vanilla notes.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
Wissenswertes
Die Bezeichnung „Dos Maderas“ heißt übersetzt zwei Hölzer, diese verleihen dem Rum neben seinen unverwechselbaren Geschmack auch seine Farbe. Bevor der Dos Maderas Triple Aged Rum 5+5 in die Flasche gefüllt wird, hat er eine lange Reise hinter sich, denn zunächst reift er in Barbados und Guyana 5 Jahre in Sherry Fässern, bevor er in Spanien 3 Jahre in Dos Cortados und anschließend weitere 2 Jahre in Ximénez – Sherry Fässern lagert.
Aromen
Im Glas liegt er wie dunkler Bernstein und betört in der Nase mit einer harmonischen Vielschichtigkeit die von Karamell -, Melasse – und reifen Fruchtnoten durchzogen ist. Bereits beim ersten Schluck offenbart der Premiumrum aus der Karibik seinen facettenreichen Charakter mit süßen Vanille - und Sherry Aromen, die von einer unterschwelligen würzigen Holz - und Schokoladennote abgerundet wird. Der mundraumfüllende eher kurze Abgang repräsentiert nochmals die unverwechselbare Sherry Charakteristik, die von Frucht – und Tabaknoten abgerundet wird.
Delivery time: 2-3 days, 3 Bottles in stock
What you need to know
The internationally recognised Demerara distillery is known for its range of more than 20 different variations of premium, standard and speciality products. A special production method and the fine raw materials characterise the production. The distillery has now become one of the largest suppliers of rum distillates in Europe and the USA. All bottles bear the unmistakable Demerara stamp, which is a sign of the highest quality and flavour.
Flavours
The tropical climate in Guyana makes it possible to achieve a unique flavour and an explosion of aromas. El Dorado Rum 12 impresses on the nose with harmonious notes of wood, accompanied by a slight sweetness. On the palate, it impresses with multi-faceted flavours of tropical fruits, cinnamon and nutmeg. A slight undertone of nuts rounds off the complete package wonderfully. The El Dorado 12 finishes with a slightly spicy and woody flavour.
Delivery time: 2-3 days, 3 Bottles in stock
What you need to know
The dichotomy between light and heavy can be felt along the whole of Speyside and is most evident at the foot of Ben Rinnes. The Glenfarclas distillery is located on the lower slopes of the mountain. From the very first sip, the heavy-sweet, brooding raw spirit reveals itself to be a member of the heavyweight faction. The whiskey has been pushed in various directions by different market requirements, but the Glenfarclas brand has remained true to its origins. A glance at the stills - the largest on Speyside - gives the impression that the distillery favours the light style.
Flavours
The Glenfarclas 10 year old is characterised by its complexity and full-bodied flavour. After maturing for ten years in former sherry casks, Glenfarclas has a wonderful aroma of sherry and malt, surrounded by a hint of peat smoke. The palate is caressed by a pleasant sweetness that wonderfully underlines the balanced malt, sultana, citrus and malt flavours. The intense and long-lasting finish is characterised by gentle, spicy flavours.
Delivery time: 2-3 days, 3 Bottles in stock
Wissenswertes
Nicht in jeder Flasche, die ein Hirschkopf ziert, ist Kräuterlikör drin! Whiskyfreunde kennen diesen klassischen Single Malt natürlich – aus guten Gründen ein ewiger Bestseller und der perfekte Einstieg in die Welt der Single Malts!
Aromen
Schon das Geruchsbild des Zwölfjährigen spiegelt seinen leichten, verspielten und gefälligen Charakter – die Süße von vollreifem Obst dominiert, die Würze bleibt dezent; ganz typisch für die Marke ist die angenehme frische Grasigkeit. Am Gaumen weicht die ausgeprägte Fruchtigkeit ein wenig zurück; dennoch bleibt der Malt relativ süß, mit malzig-erdigem Touch, wunderbar harmonischen Vanille- und Schoko-Aromen. Im Abgang zeigt der Glenfiddich dann doch unvermittelt seine Kraft, bringt etwas Torf ebenso an den Gaumen wie feinen Gewürzgeschmack und eine wohldosierte rauchige Komponente.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
What you need to know
The Glenmorangie distillery has been around since 1843, where every single malt is handcrafted and meticulously monitored to ensure that each whisky is distilled to perfection. These are also known for their mild tones and subtle flavors. They are produced in giraffe-high stills to make the single malt even finer.
Flavors
The Glenmorangie The Original 10 Year Old produces a fine and mild aroma. A perfect drop to immerse yourself in the world of whiskies. It is matured in bourbon casks. The result - extraction of extra aromas. On the palate, it is noticeable with citrus, honey, orange and creamy vanilla notes. The finish is still on the mild side, followed by a slight tingle on the tongue.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
What you need to know
The Havana Club Seleccion de Maestros is a rum blend for which the distillery's Maestros Roneros select the finest Havana Club rums. The rum is made from sugar cane molasses that is first fermented and then distilled. The youngest rum used for the blend is matured for at least 10 years in American white oak barrels that previously contained bourbon whiskey. For the Seleccion de Maestros, selected rums are put together and stored again in young American white oak barrels, which give the rum a strong note and add the finishing touches. From there, it is bottled at 45%. This process is known as Cuban Barrel Proof and was relaunched in 2010. Only the design of the bottles and the name were changed. The extensive production and storage process remained unchanged.
Flavors
Visually, the Havana Club Seleccion de Maestros shines in strong dark red amber. The nose immediately reveals notes of roasted pecan, caramel, spice, tobacco and wood aromas. On the palate, the round, perfect attack develops into a complex and complete taste experience with cocoa, coffee, sweet tobacco, brown spice and smoky oak aromas, which are rounded off by candied fruit flavors and a subtle spiciness. The medium-long finish is pleasant with slightly smoky and fruity aromas.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
Wissenswertes
Der Nikka From The Barrel ist ein japanischer Blended Whiskey aus einem Malt Whiskey aus der Yoichi Brennerei (Insel Hokkaido) und einem Grain Whiskey der Miyagikyo Brennerei (Insel Honshu). Zu den verwendeten Fässern, der Reifedauer, Kältefiltration und Farbstoffen macht Nikka keine Angabe, jedoch ist bekannt, dass der Blended Whiskey nach der Vermählung zwischen drei und sechs Monate in einem nicht näher genannten Fass harmonisiert wird.
Aromen
Im Glas liegt der Nikka From The Barrel wie rötlicher Bernstein und entfaltet dort zunächst sein süßliches Boquete mit Vanille -, Karamell – und Honignoten, die von malzigen und leicht würzigen Holz – und Kakaonuancen begleitet werden. Schon der erste Schluck offenbart das intensive Aromenspiel das von fruchtigen Holznoten geprägt ist. Dazu gesellen sich Vanille -, Karamell – und Honignoten, die schon bald von Eichenholz und Röstaromen abgelöst werden. Der mittel bis langanhaltende Abgang ist zunächst von herben Röst -, Eichenholz – sowie Karamellaromen geprägt und wird von süßlichen Apfelnoten abgerundet.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
Wissenswertes
Über die Jahrhunderte hat jede der karibischen Inseln ihren individuellen Rum – Stil entwickelt, der sich in den jeweiligen Rums widerspiegelt. Der Blend des Plantation 3 Stars verbindet die einzigartigen Charaktere Trinidads (3jähriger Rum), Barbados (1jähriger Rum) und Jamaikas (12jähriger Rum) durch Eichenfassreifung sowie Column – und Pot Still (traditionelle Kupferbrennblasen) Destillation. Nach der Vermählung erfährt das Destillat ein edles 3 - monatiges Finish in ehemaligen Cognac Fässern, bevor es von Cognac Ferrand in Frankreich abgefüllt wird.
Aromen
In der Nase betört der Plantation 3 Stars mit intensiven Noten tropischer Früchte, sanfter Süße braunem Zuckers und einem Hauch Banane. Am Gaumen zeigt er sich ausgewogen und vollmundig mit exotischen Frucht -, Gewürz -, Vanille -, Honig -, Zuckerrohr – und Karamellaromen. Der langanhaltende Abgang ist von fruchtiger Süße, Bananen – und Karamellnoten sowie braunem Zucker geprägt.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
What you need to know
The Plantation Rum Barbados Grande Reserve 5 Years is a blend of different Barbados rums, which matured for at least 3 years in former bourbon barrels in the tropical climate of the Caribbean and then refined in cognac barrels for at least 2 years. The ageing process in oak barrels, also known as ‘double aging’, as well as column and pot still distillation, gives it its unrivalled smoothness and fullness.
Flavours
In the glass, the Plantation Rum Barbados Grande Reserve 5 Years shines in dark red amber and infatuates the nose with both gentle and opulent vanilla flavours, flambéed banana, roasted coconut and citrus fruit flavours. The palate is caressed by soft and full-bodied dried fruit, banana, melon, coconut, vanilla and caramel flavours. The long-lasting, harmonious finish is accompanied by chocolate, malt and marzipan notes.