Verschiedene hochwertige Rumsorten hier kaufen
In zahlreichen Mittel – und Südamerikanischen Ländern sowie auf den karibischen Inseln wie beispielsweise Guatemala, Venezuela, Panama, Kuba, Dominikanischen Republik, Jamaika und Barbados wird Rum hergestellt. Dies lässt sich auf die Spanier zurückführen, die nach der Entdeckung der neuen Welt durch Christoph Kolumbus ab dem 16. Jahrhundert Zuckerrohr einführten. Auf den Plantagen brannten Arbeiter aus dem Rohstoff Alkohol, der im „Rohzustand“ relativ stark und wenig wohlschmeckend war. Im lauf der Jahre wurde die Fasslagerung erfunden und so gewann der Rum an Qualität. Kaum eine Kombination passt besser als Rum und Zigarre und sorgt für eine derartige Harmonie am Gaumen. Ein zur Zigarre passender Rum nimmt dem Zigarrenrauch die Intensität und verbindet sich harmonisch mit ihm. Dadurch wird der Genuss auf sanfte Art und Weise abgerundet, wobei beeindruckende neue Geschmacksnuancen entstehen können. Prädestiniert hierfür sind vor allem hochwertige Rumsorten.
Delivery time: 2-3 days, 6 Bottles in stock
Flavours
Our first own-brand rum - the Double Wood embodies the freshness of Jamaica with the aromas of Nicaragua. It impresses with its mild nature and is gently integrated into the alcohol. It is a typical "molasses rum" that plays with its fine sweetness. Our master blend offers a delightful play of aromas on the palate, which includes light notes of vanilla, cocoa and caramel.
Delivery time: 2-3 days, 5 Bottles in stock
Worth knowing
First in bourbon, then in cognac barrels, this approx. 5-year-old value-for-money champ from Belize and Guatemala matures. With some power, it is a wonderfully soft pleasure of remarkable aromatic complexity and with a noticeable character of its own.
Aroma
The first impression on the nose is of animating freshness - the scent of tropical fruits merges with that of fine spices. The palate is initially dominated by velvety vanilla and intense honey sweetness, but soon the fruity notes reappear, underpinned by expressive tart-sweet facets. Sip by sip, the brandy reveals its depth of flavour, with the distinguished tannins of dark woods, a hint of cocoa and the subtle influence of the two different barrels. Only in the finish does it show its power, when a wisely measured pinch of warming pepper is added.
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Delivery time: 2-3 days, 5 in stock
Wissenswertes
Der Plantation Rum XO 20th Aniversary ist ein Single Rum Blend (Blend aus einer Destillerie) der anlässlich des 20jährigen Jubiläums der Marke Plantation geblendet wurde und somit die älteste Abfüllung der Plantation Rum Serie ist. Bei dieser Abfüllung handelt es sich um eine Cuvee verschiedener alter Barbados – Rums, die im Column – und Pot Still Verfahren gebrannt werden, anschließend im „double aging“ Verfahren 12 Jahre in Bourbon – Fässern reifen und anschließend in kleine ehemalige Cognac – Fässer umgefüllt werden um dort ihr 12 monatiges Finishing erfahren.
Aromen
In der Nase ist ein einprägsames Wechselspiel von süßen Vanille –, Honig – und Karamellnoten sowie fruchtigen Nuancen wahrnehmbar, die von Bananen –, Kokosraspeln – und Aprikosenaromen durchzogen sind. Schon beim ersten Schluck präsentiert der Plantation Rum XO 20th Aniversary am Gaumen seinen weichen und vollmundigen Charakter. Vordergründig ist eine reichhaltige Vanille – Süße gepaart mit Kakao -, Tabak – und spritzigen Orangennoten wahrnehmbar, bei der Zuckerrohr -, Eichenholz – und Kokosnussaromen mitschwingen. Im fulminanten und langanhaltenden Finish erhält er durch gebackene Bananen und exotische Trockenfrüchte, die auf würzige Holzaromen treffen den letzten Schliff.
Delivery time: 2-3 days, 4 Bottles in stock
Worth knowing
Through his good relations with the best Caribbean distilleries, Alexander Gabriel had the opportunity to discover distillates of different ages with an impressive variety of aromas, which were refined in former Ferrand barrels. In order for each rum to express the full potential of its homeland, each rum goes through the typical production and plantation distillation process of its country of origin.
Aroma
The Plantation Special Edition Jamaica 10 Years matures for 8 years in American bourbon barrels and then for another 2 years at Maison Ferrand in France. The amber-coloured rum convinces with its intense and complex bouquet of fresh fruits as well as earthy and woody hints. On the palate, a multi-layered fruity aroma of peach, bananas, plums and walnuts unfolds. Gradually, spicy notes of the finest vanilla, cloves and cinnamon join in, underpinned by a hint of fresh pastry. The long-lasting and dry finish is characterised by the taste of fresh mint and roasted coffee and almonds.
Delivery time: 2-3 days, 4 Bottles in stock
What you need to know
Peruvian cuisine is one of the most colourful in the world, so it is not surprising that this South American country is home to an exquisite rum that can compete with the big names in the industry.
Flavours
The basis for the copper-coloured Ron Millonario Solera Reserva Especial 15 year old in the glass is molasses, made from sugar cane grown under the best climatic conditions, which is distilled in three old Scottish copper stills from the last century. After distillation, it is matured for 15 years in Slavonian and American oak barrels using the solera method, and the nose is captivated by a long-lasting aroma of candied fruit, toffee, caramel and sultana notes. On the palate, it reveals its incomparable flavour profile with sultanas, toffee and ripe fruit aromas. The oily finish is long-lasting and characterised by sweet sherry, fruit and oak notes.
Delivery time: 2-3 days, 3 Bottles in stock
What you need to know
The sugar cane plantations of Centenario Internacional S.A., known for its fine rum distillates, are located at an altitude of over 1000 metres in a barren volcanic mountain landscape in Costa Rica. The climate not only allows the plants to grow under optimal conditions, but is also ideal for storing the rum.
Flavours
Only molasses obtained from sugar cane is used for the Centenario Gran Legado 12 YO. Following the elaborate production and distillation process, it matures for at least 12 years in selected white oak bourbon barrels, which give it its amber-golden colour and multi-faceted aroma. After pouring, it captivates the nose with fine tropical fruit, vanilla and roasted nut flavours. On the palate, the complex yet finely structured aroma spectrum unfolds with chocolate, spice and cinnamon flavours, while a subtle tobacco note resonates in the background. The long-lasting and harmonious finish is characterised by oak, fruit and vanilla notes.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
Wissenswertes
Die Bezeichnung „Dos Maderas“ heißt übersetzt zwei Hölzer, diese verleihen dem Rum neben seinen unverwechselbaren Geschmack auch seine Farbe. Bevor der Dos Maderas Triple Aged Rum 5+5 in die Flasche gefüllt wird, hat er eine lange Reise hinter sich, denn zunächst reift er in Barbados und Guyana 5 Jahre in Sherry Fässern, bevor er in Spanien 3 Jahre in Dos Cortados und anschließend weitere 2 Jahre in Ximénez – Sherry Fässern lagert.
Aromen
Im Glas liegt er wie dunkler Bernstein und betört in der Nase mit einer harmonischen Vielschichtigkeit die von Karamell -, Melasse – und reifen Fruchtnoten durchzogen ist. Bereits beim ersten Schluck offenbart der Premiumrum aus der Karibik seinen facettenreichen Charakter mit süßen Vanille - und Sherry Aromen, die von einer unterschwelligen würzigen Holz - und Schokoladennote abgerundet wird. Der mundraumfüllende eher kurze Abgang repräsentiert nochmals die unverwechselbare Sherry Charakteristik, die von Frucht – und Tabaknoten abgerundet wird.
Delivery time: 2-3 days, 3 Bottles in stock
What you need to know
The internationally recognised Demerara distillery is known for its range of more than 20 different variations of premium, standard and speciality products. A special production method and the fine raw materials characterise the production. The distillery has now become one of the largest suppliers of rum distillates in Europe and the USA. All bottles bear the unmistakable Demerara stamp, which is a sign of the highest quality and flavour.
Flavours
The tropical climate in Guyana makes it possible to achieve a unique flavour and an explosion of aromas. El Dorado Rum 12 impresses on the nose with harmonious notes of wood, accompanied by a slight sweetness. On the palate, it impresses with multi-faceted flavours of tropical fruits, cinnamon and nutmeg. A slight undertone of nuts rounds off the complete package wonderfully. The El Dorado 12 finishes with a slightly spicy and woody flavour.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
What you need to know
The Havana Club Seleccion de Maestros is a rum blend for which the distillery's Maestros Roneros select the finest Havana Club rums. The rum is made from sugar cane molasses that is first fermented and then distilled. The youngest rum used for the blend is matured for at least 10 years in American white oak barrels that previously contained bourbon whiskey. For the Seleccion de Maestros, selected rums are put together and stored again in young American white oak barrels, which give the rum a strong note and add the finishing touches. From there, it is bottled at 45%. This process is known as Cuban Barrel Proof and was relaunched in 2010. Only the design of the bottles and the name were changed. The extensive production and storage process remained unchanged.
Flavors
Visually, the Havana Club Seleccion de Maestros shines in strong dark red amber. The nose immediately reveals notes of roasted pecan, caramel, spice, tobacco and wood aromas. On the palate, the round, perfect attack develops into a complex and complete taste experience with cocoa, coffee, sweet tobacco, brown spice and smoky oak aromas, which are rounded off by candied fruit flavors and a subtle spiciness. The medium-long finish is pleasant with slightly smoky and fruity aromas.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
Wissenswertes
Über die Jahrhunderte hat jede der karibischen Inseln ihren individuellen Rum – Stil entwickelt, der sich in den jeweiligen Rums widerspiegelt. Der Blend des Plantation 3 Stars verbindet die einzigartigen Charaktere Trinidads (3jähriger Rum), Barbados (1jähriger Rum) und Jamaikas (12jähriger Rum) durch Eichenfassreifung sowie Column – und Pot Still (traditionelle Kupferbrennblasen) Destillation. Nach der Vermählung erfährt das Destillat ein edles 3 - monatiges Finish in ehemaligen Cognac Fässern, bevor es von Cognac Ferrand in Frankreich abgefüllt wird.
Aromen
In der Nase betört der Plantation 3 Stars mit intensiven Noten tropischer Früchte, sanfter Süße braunem Zuckers und einem Hauch Banane. Am Gaumen zeigt er sich ausgewogen und vollmundig mit exotischen Frucht -, Gewürz -, Vanille -, Honig -, Zuckerrohr – und Karamellaromen. Der langanhaltende Abgang ist von fruchtiger Süße, Bananen – und Karamellnoten sowie braunem Zucker geprägt.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
What you need to know
The Plantation Rum Barbados Grande Reserve 5 Years is a blend of different Barbados rums, which matured for at least 3 years in former bourbon barrels in the tropical climate of the Caribbean and then refined in cognac barrels for at least 2 years. The ageing process in oak barrels, also known as ‘double aging’, as well as column and pot still distillation, gives it its unrivalled smoothness and fullness.
Flavours
In the glass, the Plantation Rum Barbados Grande Reserve 5 Years shines in dark red amber and infatuates the nose with both gentle and opulent vanilla flavours, flambéed banana, roasted coconut and citrus fruit flavours. The palate is caressed by soft and full-bodied dried fruit, banana, melon, coconut, vanilla and caramel flavours. The long-lasting, harmonious finish is accompanied by chocolate, malt and marzipan notes.
Delivery time: 1-3 days, 3 Bottles in stock
Wissenswertes
Die peruanische Küche zählt zu den abwechslungsreichsten der Welt und so ist es auch kaum verwunderlich, dass aus diesem Südamerikanischen Land einer hochwertigsten Rums stammt, der es mit den ganz Großen Rum Destinationen aufnehmen kann.
Aromen
Die Grundlage für den mahagonifarben im Glas liegenden Ron Millonario XO Reserva Especial bildet Melasse, aus unter hervorragenden klimatischen Bedingungen gewachsenem Zuckerrohr, die in drei ehemals schottischen Kupferbrennblasen aus dem vergangenen Jahrhundert destilliert wird. Nach der Destillation reift er in slawischen und amerikanischen Eichenfässern und betört in der Nase mit seinem intensiven Bouquet aus feinen tropischen Frucht -, Karamell -, Gewürz -, Zimt - und Nelkennoten. Am Gaumen präsentiert er sich weich und vollmundig mit süßlichen Frucht -, Toffee - und Nelkenaromen. Der langanhaltende und facettenreiche Abgang ist von Vanille -, Karamell - und Rosinennoten geprägt.
Worth knowing
Produced on the Caribbean island of Saint Kitts for the renowned Guyanese producer DDL, this fairly priced top-shelf spirit based on premium rums is an ideal summer drink, its coconut aroma making it just as suitable for drinking straight as it is as an ingredient in fruity mixed drinks.
Flavours
An absolute feel-good drink, whose lovely sweet aroma picks you up before the first sip and takes you on an imaginary holiday trip to the tropics! On the palate, of course, coconut reigns supreme, added to the molasses rum as a natural flavouring agent. Its opulent melange of creaminess and nutty-smooth sweetness carries the drinking pleasure at all times, but also leaves room for the fine notes of the rum to develop. Fruity tones can be tasted as well as the noble woody astringency of the maturation barrels; above all, however, the Belmont captivates with a charming, teasing hint of vanilla, which harmonises perfectly with the coconut flavour. Of course, it's also a great companion to a noble Habano!
Delivery time: 1-3 days, 2 Bottles in stock
Wissenswertes
Für die Persönlichkeit und den Charakter des Botucal Reserva Exclusiva ist kein geringerer als Don Juancho Melendez verantwortlich. Er war durch und durch fasziniert von einer traditionellen Produktion im Small Batch, welche auf der einen Seite für Konstanz bei der Herstellung und auf der anderen Seite für komplexe Rumsorten mit einem breit gefächerten Genussspektrum steht. Jedes noch so kleine Detail wurde von Don Juancho untersucht und weiter verarbeitet, bis es letztendlich perfekt war.
Aromen
Im Vordergrund stand im laufe der Jahrzehnte steht’s die Qualität, gefolgt von einem einzigartigen Genuss mit Wiedererkennungswert. Diese Kriterien kommen bis heute noch zum Ausdruck. Die Nase wird von süßen, fruchtigen und würzigen Tönen umschmeichelt. Im Geschmack zeigt er sich von seiner üppigen Seite. Noten von reifen Tropenfrüchten, weicher Süße, Gewürzen und einem Hauch von Schokolade sind das Highlight dieses Premium Rum. Jeder Tropfen gewinnt an Reichhaltigkeit, wird aber niemals zu stark. Im Finish zeigt sich der Botucal vollmundig mit Nuancen von Eiche, Honig und Karamell.
Delivery time: 1-3 days, 2 Bottles in stock
Aromen
Unser erster Eigenmarken Rum – der Triple Wood verkörpert die frische Jamaikas mit der Aromatik aus Nicaragua und Trinidad. Für diesen Blend werden ausgesuchte Rums verwendet, die mindestens 6 Jahre im Holzfass gereift sind und ermöglicht somit eine intensive Aromenfreisetzung. Unser Masterblend bietet ein genussreiches Aromenspiel im Gaumen, welches leichte Noten von Ananas, Schokolade und leichte Holznoten beinhaltet.
Delivery time: 1-3 days, 2 Bottles in stock
Wissenwertes
Der Elixir de Cuba der Marke Legendario ist ein Paradebeispiel kubanischer Destillerie Kunst, sein unvergesslicher und authentischer Geschmack ist auf mazerierte Rosinen und Traubensaft zurückzuführen. Durch die Mindestlagerdauer von 7 Jahren in amerikanischen Eichenholzfässern erhält er seinen warmen bernsteinfarbenen Farbton. Mit seinem vergleichsweise niedrigen Alkoholgehalt von 34% und seiner Süße ist er ein Gaumenschmeichler für Einsteiger und Profis. Sowohl geschmacklich als auch in Sachen Herstellung ist er einzigartig. Zu Beginn des Herstellungsprozesses wird der Rum aus Zuckerrohrmelasse gewonnen. Im weiteren Verlauf der Produktion werden verschiedene Destillate, die zwischen zwei und vier Jahren in Eichholzfässern gelagert wurden, mehrmals miteinander vermählt. Hierbei wird jeweils das älteste mit dem jüngsten Destillat verschnitten. Dieser Vorgang wird solange wiederholt, bis alle bei der Herstellung eingesetzten Destillate miteinander vermählt wurden. Bei diesem Verfahren durchwandert das jeweils jüngste Destillat alle darunterliegenden älteren Jahrgänge. So entsteht der einzigartige Geschmack und eine über Jahre gleichbleibende Qualität, da mögliche Schwächen eines Jahrgangs durch die Vermählung mit anderen Jahrgängen ausgeglichen werden können. Danach reift das Destillat mindestens 7 Jahre in amerikanischen Eichenholzfässern mit einem Alkoholgehalt von 47%. Dieses wird im nächsten Schritt von den Maestros Roneros mit demineralisiertem Wasser verdünnt und mit Traubensaft vermischt, der aus in Alkohol mazerierten Rosinen gewonnen wurde und dem Elixir de Cuba seinen typischen und unnachahmlichen Geschmack verleiht. Nach einer 45tägigen Nachlagerung wird der Legenadario Elixir de Cuba durch Aktivkohle und Quarzsand gefiltert, bevor er abgefüllt und verkauft wird.
Aromen
Optisch erstrahlt der Legendario Elixir de Cuba in dunkelbraunem Bernstein. In der Nase bietet sich ein wahrhaftig exotisch duftendes Feuerwerk für die Sinne, das von Zuckerrohr -, Trauben -, Rosinen -, und Gewürzaromen geprägt ist. Diese sorgen für ein reichhaltiges und angenehm schweres Aroma. Bei jedem Schluck präsentiert er seinen runden und vollmundigen Körper mit Frucht -, Nuss -, Eichenholz -, Vanille -, Schokoladen – und Röstaromen, die mit ausgeprägter Süße über den Gaumen gleitet, was den Legendario so beliebt macht. Der langanhaltende Abgang ist von süßen und weichen Aromen geprägt.
Delivery time: 1-3 days, 2 Bottles in stock
Wissenswertes
Der Plantation Rum Overproof O. F. T. D. ist ein Single Rum Blend (Blend aus einer Destillerie) mit verschiedenen Barbados, Guyana und Jamaika Rumsorten. Die Abkürzung O. F. T. D. steht für „Old Fashioned Original Dark“ was so viel wie „altmodisch, traditionell und dunkel“ bedeutet.
Aromen
Im Glas glänzt der Plantation Overproof O. F. T. D. in dunklem Pariser Rot und betört die Nase mit intensiven Orangen -, Pflaumen -, süßen Marmeladen -, Kaffee – und dunklen Sherrynoten. Den Gaumen umschmeichelt er mit kraftvollen und zugleich seidigen Rosinen -, Kaffee -, Schokoladen -, würzigen Eichenholz, Muskatnuss – und Zimtaromen, die gleichermaßen intensiv auf der Zunge wahrnehmbar sind. Der langanhaltende Abgang ist von würzig – süßen Noten sowie dunklen Schokoladen -, Karamell – und Nelkenaromen geprägt.
Delivery time: 1-3 days, 2 Bottles in stock
What you need to know
Guatemala is known for its dark and intense rums. The Malteco brand is one of the most famous in the country. The rums from Malteco are made from selected sugar cane and mature in oak barrels under special climatic conditions in the high altitudes of the country, giving them their unique character.
Flavours
In the glass it lies like amber and infatuates the nose with delicate scented vanilla, chocolate and fruit flavours as well as sweet and woody notes. The palate experiences a true explosion of flavour with light fruity sweetness, vanilla -, malt -, chilli -, oakwood - and chocolate flavours, which are accompanied by caramel and malty notes. In the long-lasting soft finish, malty vanilla notes come to the fore once again alongside a light alcohol, making the Malteco 20 year old a wonderful taste experience on its own.
Delivery time: 2-3 days, 1 Bottle in stock
Worth knowing
Maison Ferrand's innovation team created the new rum creation Canerock in collaboration with Jamaica's two legendary distilleries Long Pond and Clarendon. In the Canerock production process, each ingredient (vanilla beans, coconuts, ginger and spices) is infused individually so that it can develop its full aroma. The individual distillates are then aged for between 3 and 10 years in American oak barrels and a small proportion is then given an additional finish in spent sherry casks. By blending the individual distillates, the blend is intended to fully reflect the tradition and terrior of Jamaica as an exceptional spirit.
Aromas
The bouquet of Canerock Spiced Rum captivates with rich and full-bodied pastry, vanilla, coffee, chocolate and coconut aromas. On the palate, a sweet caramel note is initially perceptible, accompanied by spice and raisin notes. Gradually, pimento and delicate oak tannins join in. The long finish is sweet and spicy in equal measure, reminiscent of poppy seed cake, dark cherries, plums, which are accompanied by fine spicy notes reminiscent of mint, ginger and cloves.
Delivery time: 1-3 days, 1 Bottle in stock
What you need to know
The sugar cane plantations of Centenario Internacional S.A., known for its high-quality rum distillates, are located at an altitude of over 1000 metres in a surreal volcanic mountain landscape in Costa Rica. The climate not only allows the sugar cane plants to grow under the best conditions, but is also ideal for storing the rum.
Flavours
For the Centenario Reserva De La Familia 18 years, only molasses obtained from sugar cane is used, which is then aged for almost two decades in selected white oak barrels using the solera method following production and distillation. It has a dark golden colour in the glass and captivates the nose with brandy, vanilla and spicy oak aromas. From the very first sip, it reveals its incomparable flavour on the palate with ever-present oak, chocolate and brandy notes. The long-lasting finish is characterised by spicy almond, roasted and coffee notes.
Delivery time: 1-3 days, 1 Bottle in stock
Wissenswertes
Das Aushängeschild des Rum Herstellers Williams & Humbert ist der Dos Maderas Luxus, dessen Grundlage mindestens 10 Jahre gereifte karibische Destillate der Inseln Barbados und Guyana bilden. Nach der Vermählung wird der Rum für mindestens 5 Jahre im Solera Verfahren in Ximénez Sherry Fässern ausgebaut.
Aromen
Im Glas liegt der Dos Maderas Luxus wie dunkelrotes Mahagoni und entfaltet schon in der Nase seine gehaltvolle Textur, die von feinen Vanille -, Karamell – und Furchtnoten durchzogen ist und von einer unterschwelligen Süßholznote begleitet wird. Am Gaumen präsentiert er sich ausgesprochen weich und komplex zugleich mit ausgeprägten Vanille -, Karamell - und Eichenholzaromen, die von reifen und saftigen Fruchtnoten begleitet werden. Der langanhaltende Abgang ist von Karamell -, Rosinen -, Kaffee -, würzigen Eichenholz – und Zimtnoten geprägt.
Delivery time: 2-3 days, 1 Bottle in stock
What you need to know
The internationally recognised Demerara distillery is known for its range of more than 20 different variations of premium, standard and speciality products. A special production method and the fine raw materials characterise the production. The distillery has now become one of the largest suppliers of rum distillates in Europe and the USA. All bottles bear the unmistakable Demerara stamp, which is a sign of the highest quality and flavour.
Flavours
The tropical climate in Guyana makes it possible to achieve a unique flavour and an explosion of aromas. El Dorado Rum 21 impresses on the nose with harmonious notes of vanilla, accompanied by tropical fruits. On the palate, it impresses with multi-faceted flavours of chocolate, elderberry and cocoa. A slight undertone of nuts rounds off the complete package wonderfully. The El Dorado 21 finishes with a light and elegant finish.
Delivery time: 2-3 days, 1 Bottle in stock
Worth knowing
The 12-year-old Flor de Cana is an award-winning single estate rum made from the finest sugar cane grown on the estate. The molasses obtained is distilled five times using the column still method and then matured for 12 years in American oak barrels.
Flavours
In the glass, the aromatic Flor de Cana 12 year old is dark golden in colour and caresses the nose with notes of caramel, chocolate and oak. On the tongue and palate, it presents its soft and velvety texture, which is harmoniously rounded off by toffee, caramel, roasted nut and dark chocolate flavours. The medium-long finish is characterised by caramel and spicy wood notes.
Delivery time: 1-3 days, 1 Bottle in stock
What you need to know
The noble and exciting Ophyum 12 year old Grand Premiere Rhum is marketed by the renowned company Oliver & Oliver, whose portfolio includes numerous world-famous rum brands. This 12-year-old Dominican rum, which was matured using the solera method, therefore has a lot to offer.
Flavours
In the glass, it has a beautiful dark red colour reminiscent of mahogany wood and presents itself on the nose with a pleasant sweetness and fruity notes. Fine and round malt, chocolate and sugar cane flavours unfold on the palate from the very first sip. The long-lasting finish is characterised by the fruity notes perceived in the nose at the beginning and the pleasant sweetness.