Worth knowing
If you are looking for a powerful small format for approx. 30 - 40 minutes, you can hardly make a better choice than this box-pressed cigar. Thanks to the sparkling, intense blend, the short 42 has more aromatic reverberation than most robustos - try it!
Flavour
A real "chocolate bar" - figuratively speaking, of course! A concise, fine cocoa flavour hangs wonderfully melting on the palate throughout the entire smoke, with espresso and peat notes not leaving its side until the last puff. This basic flavour provides the stage for a colourful array of further impressions. Compared to the light-coloured version, more spice (pepper, nutmeg) and tangy notes (walnut) take centre stage here, although they are subtly cushioned by subtle sweetness and clearly "woody" facets such as pine needles and moss. Please smoke carefully - a "power dwarf"!
Login
Cigar Brand: | Padron |
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Cigar series: | Padron 1964 Anniversary |
Country of Origin Cover: | Nicaragua |
Country of origin Wrapper: | Nicaragua |
Country of origin filler tobacco: | Nicaragua |
Flavour: | Cacao, Espresso, Resin, Spices, Walnut |
Format: | Petit Corona |
Lenght in cm: | 11.30 |
Ring gauge: | 42 |
Strength: | medium - strong |
Padron

Das US-Zigarrenmagazin Cigar Aficionado ermittelt jährlich die Top 25 der besten Zigarren. Seit 2004 (der ersten Wahl) rangiert Padrón unter den Top 5, wovon sogar dreimal der erste Platz erreicht wurde. Das Erfolgsrezept ist auf die stets perfekte Qualität der Zigarren zurückzuführen. Das Engagement, um den besten Tabak zu produzieren, ist eine Tradition, die seit mittlerweile vier Generationen an die nächste übermittelt wird, und stellt das Rückgrat des Unternehmens dar. Wenn Padrón auf dem Etikett steht, ist es eine Sache der Familien-Ehre! Die Padróns wissen, dass die Herstellung einer großen Zigarre Zeit und Erfahrung erfordert. Von der Ausbringung des Saatguts bis zur fertigen Zigarre vergehen mindestens 4 Jahre. Sie liefern nur die feinsten handgefertigten, aufwändig komponierten Zigarren mit dem Geschmack des kubanischen Erbes, aus dem das Rezept hervorgegangen ist. Nicaragua at it’s best!